величина слова:

tamara-luksic-orlandicДана 28.01.2013.године у малој сали у општини Рековац спроведена је једнодневна мониторинг посета од стране Заштитника грађана, заменице Тамаре Лукшић-Орландић као и са Драганом Грабовицом, вишом саветницом у одељењу за родну равноправност у Стручној служби Заштитника грађана и чланицом Савета заштитника грађана за родну равноправност Ђурђицом Ергић. На састанку су присуствовали председник СО Горан Ђорђевић, начелник ОУ Зоран Дамњановић, директор Фонда за развој пољопривреде Александар Ристић као и представници Општинске управе општине Рековац, Скупштине општине и остали сарадници. Састанку су присуствовали и представници градске управе Јагодина на челу са начелником ГУ Петром Милошевић.

Тема посете је била примена Закона о родној равноправности полова ( Сл. Гласник РС бр. 104/2009 ) као и о другим законима и ратификованим међународним документима у области родне равноправности, као и о положају жена на територији општина Рековац и Јагодина.
Представљен је заједнички циљ за стално унапређење рада органа јавне власти у циљу оставривања људских права , као и стварање једнаких шанси и могућности за њихово остваривање у локалној заједници.