величина слова:

oebs3

Председник општине Рековац одржао

је 26.02.2016. године у свом кабинету

радни састанак са представницима

Мисије ОЕБС-а у Србији.

 

 

Мисију ОЕБС-а (Организација за европску безбедност и сарадњу) представљали су Стефан Вреденмарк – руководилац Програма за рад полиције у заједници и Милена Илић Петровић. Поред председника општине Предрага Ђорђевића, састанку су присуствовали и заменик председника општине Милан Стојковић, начелник Полицијске станице Рековац Здравко Рашић и Дејан Јовановић испред Полицијске управе Јагодина.

Тема састанка био је Савет за безбедност који је формиран од стране Општине Рековац, а чији је циљ унапређење нивоа опште безбедности на нашој територији.

Председник општине упознао је госте са досадашњим активностима на формирању овог Савета и његовим члановима, као и са плановима о његовим предстојећим корацима у даљем раду. Такође, напоменуо је да циљ формирања овог Савета није само формалне природе и одговарање на законске обавезе већ је циљ да оствари улогу и задатке за које је формиран, а то је пре свега општа безбедност грађана на овој територији.

Представници ОЕБС-а изразили су задовољство о свему што је до сада учињено по овом питању у општини Рековац и позвали председника да им се обрати за било који вид помоћи око даљег рада на овом важном питању.

Здравко Рашић истакао је да је Полицијска станица у Рековцу, чија је он руководилац, веома задовољна досадашном сарадњом са локалном самоуправом. Такође, напоменуо је да општина Рековац није имала формиран Савет за безбедност саобраћаја пре него што је ово руководство преузело управљање општином, што је такође веома значајан напредак у овој области.

  • oebs1
  • oebs2

  • oebs3